Sports

Veste de răcire inovatoare pentru sportivi

Problemele de sănătate cauzate de căldură reprezintă un risc grav cu care se confruntă sportivii nu numai în timpul competiției, ci și în acele sesiuni de antrenament istovitoare și extrem de exigente. Având în vedere că valurile de căldură se instalează continuu în diferite continente, a devenit acum extrem de important ca sportivii și echipele sportive să facă tot posibilul pentru a-și menține jucătorii într-o stare rece.

În fotbal, de exemplu, riscul apariției insolației este chiar mai mare în timpul antrenamentelor de intensitate ridicată și al exercițiilor într-o zi fierbinte și umedă – în special pentru jucătorii care tocmai au ieșit din „afara sezonului” și s-ar putea să nu fie în formă maximă . Adăugați la asta uniforma echipei și vremea umedă, devenind și mai dificil să combateți căldura.

Dar acesta este doar un exemplu – motocicliștii și șoferii competitivi trebuie să poarte costume speciale ignifuge care fac și mai dificil situația de a rămâne hidratat și rece.

Vestele de răcire în sport nu sunt tocmai un concept nou – cu toate acestea, vestele de răcire inovatoare INUTEQ pentru sportivi s-au ridicat la înălțimea provocărilor întâmpinate de nenumărate ori. De la campioni mondiali până la atleți mai puțin cunoscuți și sportivi, tehnologia noastră a fost folosită de echipe de atletism în timpul competițiilor și antrenamentelor de ani de zile.

De fapt, veți descoperi că vestele de răcire INUTEQ Technology pentru sportivi au fost utilizate în mod obișnuit în sporturi, de la echipe din Turul Franței și de la Formula 1 până la echipe MX cross, echipe naționale de fotbal, sportivi și echipe olimpice și multe altele.

Sportivii necesită îngrijire și atenție suplimentare pentru a combate căldura

Atleții și sportivii nu sunt ființe umane obișnuite. Ei trebuie să-și împingă corpul la limite pe care oamenii obișnuiți nici măcar nu le cunosc. Ca atare, orice activitate sportivă poate avea un impact major asupra corpului.

Pe măsură ce sportivii participă la antrenamente și evenimente competitive, temperatura corpului lor crește dramatic, sângele se îndreaptă spre mușchi și cap, pregătind corpul pentru activitatea fizică, iar transpirația începe să curgă abundent pe corpul lor, în timp ce continuă să împingă până la performanță.

În timp ce transpirația răcorește în mod natural corpul, acest lucru nu este suficient pentru a menține performanța la limita maximă, chiar și cu apă rece, băuturi energizante și băuturi electrolitice la îndemână. Fără o soluție practică și eficientă din punct de vedere al costurilor, sportivii vor rămâne fără aer, ceea ce face mai greu atingerea obiectivelor dorite, dar trebuie să suporte și timpii de recuperare mai mari între antrenamente și evenimente competitive.

Cu tehnologia de răcire INUTEQ de partea ta, te poți asigura că toți sportivii tăi pot păstra capul rece și pot continua să performeze în mod constant de la început până la sfârșit – mergând mai repede, propunând obiective mai înalte și în cele din urmă vă mulțumește pe tine și pe fani!

 

„Sportivii care se pre-răcesc pot crește performanța cu 5,7% (± 1%) și cu răcirea (răcirea în timpul exercițiului) cu 9,9% (± 1,9%). Combinația dintre tehnologiile de pre-răcire și răcire ar putea fi cea mai eficientă strategie de îmbunătățire a performanțelor de exerciții în condiții de căldură ”- potrivit dr. Thijs Eijsvogels, una dintre autoritățile de top în termoreglare.