De ce răcirea personală este esențială?

Toată lumea deține o haină de ploaie. Și în fiecare casă veți găsi haine pentru perioade mai reci. Dar doar puțini oameni folosesc articole vestimentare pentru a îi proteja de căldură.

Nu este ciudat?

Vei sări în apă când se încălzește cu adevărat? Faci un duș rece? Sau să-ți dai jos hainele? În multe cazuri, aceasta nu este o opțiune. De exemplu, când ești la birou. Sau joci golf, tenis, jogging, participi la un festival. Sau lucrezi într-o fabrică.

Răcirea este esențială în aceste circumstanțe. Pentru a continua ceea ce faceți, rămâneți confortabil și păstrați-vă performanța. Și rămâneți în siguranță, pentru a nu vă supraîncălzi și a pierde controlul.

Cum reacționează corpul la căldură?

Temperatura normală a corpului este de 37-38 grade Celsius. Când se încălzește din cauza exercițiilor fizice sau a căldurii externe, corpul reacționează prin creșterea fluxului de sânge la suprafața pielii. Începi să transpiri. Pe măsură ce transpirația se evaporă, corpul se răcește.

Cu cât transpiri mai mult, cu atât corpul tău trebuie să lucreze mai mult. Energia este din ce în ce mai mult îndreptată către procesul de răcire. Deci, alte zone vor trebui să facă față cu mai puțină energie.

Care sunt efectele atunci când corpul tău luptă împotriva temperaturii aflate în creștere?

La încălzire, corpul tău începe să transpire. În majoritatea cazurilor, acest lucru va fi suficient, dar atunci când corpul dumneavoastră este expus la căldură pentru o perioadă mai lungă sau la temperaturi extreme, acest lucru se va întâmpla:

 • transpirația va crește în cantitate, hainele se vor uda;
 • ritmul cardiac va crește;
 • începi să te simți inconfortabil;
 • te vei simți obosit;
 • corpul tău se va încorda;
 • îți vei pierde concentrarea (până la 40 %);
 • vei deveni agitat;
 • vei avea dureri de cap;
 • capacitatea ta de a reacționa încetinește, ceea ce poate implica situații nesigure.

Când este o persoană este expusă la căldură prea mult timp, se pot întâmpla următoarele:

 • vor apărea crampe la nivelul mușchilor;
 • dispare capacitatea de concentrare;
 • va leșina;
 • și mai rău…

Procesul unui corp care luptă împotriva căldurii se numește „stres termic”. Și stresul termic este ușor de evitat, cu ajutorul produselor de răcire. Deci, de ce să nu-ți ajuți corpul cu procesul de răcire? Pentru a vă menține o stare confortabilă, să performați mai bine și rămâneți în siguranță

Produsele de răcire ajută la evitarea „stresului termic”

Da, dar fac mai mult!

Veți face activitățile în modul în care sunteți obișnuiți, pentru o perioadă mai lungă de timp. Vă veți bucura de ceea ce faceți pentru o perioadă mai lungă de timp. Dar există și mai multe beneficii.

Performanța sportivă va crește cu aproximativ 10% pentru profesioniști. La nivel amator și mai mult. S-ar putea să nu pară impresionant la prima vedere, dar diferența de performanță dintre cei mai buni sportivi este de doar 1-2%. Poate fi doar diferența de a deveni campion mondial. Acesta este motivul pentru care mulți atleți de top și campioni mondiali folosesc produsele de răcire INUTEQ.

La nivel amator, produsele de răcire vă ajută să vă antrenați pentru o perioadă mai lungă de timp. Asta înseamnă mai multe exerciții fizice și de durată mai mare, câștigare de masă musculară mai multă și pierdere în greutate.

Și … produsele de răcire vă vor ajuta să vă restabiliți mai repede mușchii.

Productivitatea dvs. la locul de muncă va scădea mai puțin atunci când sunt utilizate produse de răcire. Te vei simți mai puțin obosit sau inconfortabil (transpirație) și în medii periculoase, rămâi mai în siguranță.

Produsele de răcire sunt umede?

Da și nu. Unele dintre produsele noastre sunt uscate, astfel încât hainele și pielea dvs. să rămână uscate. Iar unele dintre produsele noastre trebuie îmbibate în apă. Poate simți puțină umezeală, dar hainele vor rămâne uscate. În niciun caz nu se poate compara cu un prosop umed, care se simte umed, iar picăturile de apă vor uda celelalte haine. Doar aminteste-ti; fără a purta vesta de răcire, pur și simplu devii mai ud din cauza sudorii…

Ce produs de răcire este potrivit pentru situația mea?

Toate produsele noastre vă vor ajuta să vă răcoriți. De la Wristcool care vă răcește încheietura mâinii și vă ajută în situații mai puțin active, până la Headcool, care este o șapcă potrivită pentru activitățile în aer liber, precum golful, participarea la festivaluri și navigație. Articolul nostru de îmbrăcăminte profesional Bodycool Pro este cel mai eficient element de răcire pe care îl deținem, folosit de exemplu de pompieri, polițiști și muncitori în construcții. Consultați site-ul nostru web pentru a găsi produsul de răcire potrivit pentru situația sau aplicația dvs. personală.